Marieke_edited_edited.jpg

Uit Jezelf

Uit Jezelf is de praktijk voor integratieve kindertherapie van Marieke Dielissen. Marieke is kindercoach en volgt de Master Kindertherapeut (ECP) aan de Nederlandse Academie voor Psychotherapie. Ze is in het bezit van een diploma Psychosociale Basiskennis (CPION/SNRO geaccrediteerd).


Marieke heeft jarenlange ervaring als trainer en coach in het bedrijfsleven en retail. Ze traint daarnaast mensen in zang en  improvisatietheater. Na een opleiding in Human Resource Management deed ze voor haar afstuderen aan de Vrije Universiteit als Sociaal Cultureel Wetenschapper onderzoek naar patronen in menselijke gedragingen en de invloed daarvan op het handelen. Ze ontdekte de kracht van bewuste en onbewuste processen en hoe die het zicht op eigen keuzes beïnvloeden.  

Uit Jezelf is opgericht in 2012 en is vanaf 2021 gevestigd op Hof Eyghentijds in Rosmalen. In haar praktijk ontvangt Marieke ouders en kinderen tussen de 4 en 12 jaar, die een slimme tip of goed advies kunnen gebruiken. Marieke heeft een onbegrensd vertrouwen in de veerkracht van een kind. “Kinderen zijn altijd op zoek naar geluk en weten wat daarvoor nodig is. Soms weten ze echter even niet hoe. Omdat ze boos of verdrietig zijn, vertrouwen in zichzelf missen of het gevoel hebben dat ze niet gehoord worden. Dan kan het fijn zijn als iemand met ze meekijkt om ze te laten ervaren dat er voor elke situatie een oplossing is. Dat kan bij Uit Jezelf op een leuke, speelse en humorvolle manier. Ouders kunnen rekenen op heldere tips en inzichten over hoe zij hun kind daarbij kunnen begeleiden en krijgen ook zelf weer grip op de situatie. Opvoeden wordt daardoor weer leuk en verrassend.”